התקשרו: 051-2441356

                            שעות פעילות:

                    ימים א-ה  09:00 -22:00

                    יום ו'          09:00-13:00

                    יש לתאם הגעה מראש !!!

למעבר למילוי משוב על חווית השירות נא ללחוץ כאן

מה הוא CBT?

פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית לפי אהרון בק היא שיטת פסיכותרפיה מובנית,

קצרת מועד וממוקדת בהווה לטיפול בדיכאון (ותחומים מגוונים אחרים המפורטים בשרותים שלנו). זאת על מנת לפתור בעיות של "כאן ועכשיו" ולשנות התנהגות וחשיבה לקויים (שגויים ו\או לא מועילים).

השיטות הותאמו למגוון אוכלוסיות שיש להן הפרעות ובעיות שונות מאוד זו מזו.

הלקוח עובר תשאול מעמיק המיועד להכיר את אישיותו, סביבתו ועולמו.

מטרת הטיפול היא לזהות מחשבות אוטומטיות, שהן שטף של מחשבות המציפות את

הפרט בכל רגע נתון. לרוב הפרט אינו מודע להן. לרוב מחשבות אלה שליליות המשפיעות

על הרגש ויוצרות התנהגות שאינה מסתגלת. המטפל והמטופל עובדים יחד בטכניקות קוגניטיביות התנהגותיות לשם ערעור הפרשנות השלילית, האמונות, אסטרטגיות

התנהגותיות ולאיזון מחשבות אוטומטיות.

המטפל והמטופל מקדמים ביחד שינוי חשיבתי והתנהגותי. מוטיבציה לשינוי הינו תנאי חשוב ביותר להצלחת הטיפול.

מטרתינו העיקרית של CBT היא לעזור למטופל להיות המטפל של עצמו.

טיפול שמבוצע לילד או נוער מערב לרוב הורים על מנת להאפשר לסביבה בה חיי המטופל להבין את הקשיים ואיך מתמודדים איתם וכמובן להבין את מטלות הבית ולסייע במידת הצורך. טיפול בנוער וילדים משתף במידת האפשר גם את המסגרות בהם הילד משתתף. ביה"ס וכו'.

כאמור בקליניקה אנו מטפלים בילדים, נוער, ובוגרים.

תחומי הטיפול בקליניקה:

  • דיכאון
  • חרדה
  • PTSD
  • אובססיות OCD
  • ויסות רגשי
  • ויסות חושי
  • דאגות
  • כאב כרוני
  • התמכרויות
  • דימוי גוף
  • התפרצויות זעם 
  • בעיות משפחה זוגיות וגירושין (בתחום הפסיכותרפיה)

מוזמנים לצפות בלשונית למעלה מימין בסרטונים מיוטיוב להבנה טובה יותר של הנושא 


מהו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי מכוון לאינסומיה? CBT-I  (הפרעות שינה)

 

זהו טיפול פסיכותרפיה שמומלץ במקרים של קשיים להירדם או לישון רצוף מספר פעמים בשבוע.

נבנית תכנית שמסייעת למטופל לזהות ולהחליף מחשבות והתנהגויות שגורמות או מחמירות בעיות והרגלי שינה, כך שיוכל להתגבר על חוסר השינה ואיכותה והחלפת הצורך בתלות וצרכים כגון כדורים.

מהי אינסומיה?

לפי מדריך האבחנות הפסיכיאטריות האמריקאי, ה-DSM-5, מוגדרת אינסומיה, או הפרעת נדודי שינה על פי הקריטריונים הבאים:


  • תלונות של המטופל על כמות השינה או איכותה, שקשורות להירדמות, שמירה על רצף שינה, או התעוררות מוקדמת מדי בבוקר לפי חוויותו.
  • בעיית השינה גורמת למצוקה ו/או לתפקוד בעבודה, קשר עם אחרים ועוד
  • קשיי השינה מתרחשים לפחות 3 לילות בשבוע ונמשכת 3 חודשים לפחות.
  • בעיית השינה מתרחשת למרות שקיימים תנאים נאותים לשינה.
  • נדודי השינה אינם מוסברים טוב יותר על ידי הפרעת שינה אחרת, לא נגרמת כתוצאה מהשפעות של חומר ולא מוסברת כראוי על ידי הפרעות נפשיות או מצבים רפואיים אחרים.
  • הטיפול בנוי כתוכנית של 8-15 פגישות אחד-על-אחד שיכולות לעזור לאנשים שקשה להם לישון שינה איכותית או שהם לא קמים רעננים. הפגישות מתקיימות פעם בשבוע או פעם בשבועיים ונמשכות 45-60 דקות כל מפגש.

    התוכנית מתאימה לילדים קטנים שמסרבים ללכת לישון, או באים למיטת ההורה, למתבגרים שנשארים ערים עד מאוחר וקמים מאוחר בגלל תסמונת פאזת השינה הדחויה (DSPS) או אנשים עם סיוטי לילה חוזרים.

  •  CBTI הוא טיפול מוכח מדעית והוא יעיל ביותר כשיטת טיפול ששם סוף לאינסומניה, ללא תרופות (כל עוד מבצעים את מה שהמטפל מלמד).

  • מוזמנים לצפות בלשונית למעלה מימין בסרטונים מיוטיוב להבנה טובה יותר של הנושא ולהמשיך ולקרוא למטה את הפירוט על שיטת טיפול זו

מהי אינסומניה?

 מדריך האבחנות הפסיכיאטריות האמריקאי, ה-DSM-5, מגדיר אינסומניה, או הפרעת נדודי שינה, כך:

·         תלונות על כמות השינה או איכותה, שקשורות להירדמות, שמירה על רצף שינה, או התעוררות מוקדמת מדי בבוקר.

·         בעיית השינה גורמת למצוקה ו/או לתפקוד בעבודה, קשר עם אחרים ועוד.

·         קשיי השינה מתרחשים לפחות 3 לילות בשבוע ונמשכת 3 חודשים לפחות.

·         בעיית השינה מתרחשת למרות שקיימים תנאים נאותים לשינה.

·         נדודי השינה אינם מוסברים טוב יותר על ידי הפרעת שינה אחרת, לא נגרמת כתוצאה מהשפעות של חומר ולא מוסברת כראוי על ידי הפרעות נפשיות או מצבים רפואיים אחרים.

 

 נדודי שינה מאובחנים בין אם הם מתרחשים כמצב עצמאי ובין אם הם נלווים להפרעה נפשית אחרת, מצב רפואי או בעיית שינה אחרת. נדודי שינה אינם   מאובחנים כאשר נדודי השינה אינם מספיק חמורים ומצדיקים תשומת לב קלינית עצמאית.

 הטיפול הזה מומלץ אפילו יותר מכדורי שינה, והוא בנוי כתוכנית של 8-15 פגישות אחד-על-אחד שיכולות לעזור לאנשים שקשה להם לישון שינה איכותית או   שהם לא קמים רעננים. הפגישות מתקיימות פעם בשבוע או פעם בשבועיים ונמשכות 45-60 דקות כל פעם.

 CBTI הוא טיפול מוכח מדעית והוא יעיל ביותר כשיטת טיפול ששם סוף לאינסומניה, ללא תרופות.

 כמו פרוטוקולים טיפוליים אחרים במשפחת הטיפול הקוגניטיבית התנהגותית, גם CBT-I הוא תהליך טיפולי ממוקד מטרה שמלמד את המטופל מיומנויות   שעוזרות לו להתמודד עם קשיי שינה בהווה וגם מציידות אותו בכלים וטכניקות למקרה שהפרעת השינה תישנה בעתיד (כמו שהרבה פעמים באמת קורה).

 ל-CBTI יש תועלות לטווח ארוך ורוב האנשים שעושים אותו מדווחים שהם מרוצים מהשיפור בשינה שלהם.

 CBTI הוא לא רק יעוץ בסיסי לשינה אלא מכוון על ידי איש מקצוע רפואי שמומחה בטיפול בהפרעות שינה.

 אחת מאבני היסוד של CBTI היא חינוך לשינה נורמלית ) הגיינת שינה(  והגורמים שמשפיעים על איכות וכמות השינה.

 הלימוד כולל היכרות עם מערכת השינה-ערות, סקירה של השעון הביולוגי ושל דחף שינה הומאוסטטי, ולמידה על האופן בו התפקוד הנורמלי שלהם משפיע   על שינה.

 המטופל גם לומד על כדורי שינה שונים ואיך לעתים קרובות מפתחים אליהם סבילות, שמפחיתה את היעילות ומצריכה כמות גבוהה יותר של חומר פעיל כדי   להשיג את אותו אפקט.

 בהערכת המצב של המטופל, מזהים ומנטרלים את הטריגרים הספציפיים שיכולים לתרום לאינסומניה שלו.

 עם הדרכה צמודה, הוא לומד לפתח התנהגויות שינה בריאות ואפקטיביות.

 כששולטים במיומנויות רגיעה וניהול מתח, אפשר להירגע לתוך שינה בלי להתעורר עם מוח דוהר במחשבות.

 כחלק מזה, בטיפול נעשה מאמץ לעזור לזהות ולהיפטר ממחשבות, התנהגויות ורגשות שמסכנים שינה.

 לבסוף מוצגות למטופל אסטרטגיות התמודדות כדי לעזור לו להגיב לאובדן שינה ולשמר תפקוד יומי. האופי האינדיבידואלי של התכנית כולל גם לו״ז   שינה-ערות שמתאים לצרכים האישיים של המטופל, ובכל טיפול ההתקדמות שלו נבדקת בקפידה באמצעות יומני שינה, וניתנים לו משוב והנחיות ספציפיות   כדי לקדם אותו אל המטרות שלו.

 לא משנה מה הסיבה לאינסומניה או כמה זמן היא נמשכה, CBTI יכול לעזור להשתחרר ממנה, אפילו אצל מטופלים עם בעיות רקע רפואיות שמפריעות להם   לישון, למשל אנשים שסובלים מכאבים כרוניים או הפרעות מצב רוח כמו חרדה או דיכאון.

 יתירה מכך, לטיפול קוגניטיבי התנהגותי עבור נדודי שינה יש גם רווחים מעבר לשיפור השינה:

 הטיפול קליני מותאם אישית לכל מטופל, תוך שהיא מתייחסת למטרות הספציפיות שקשורות אצלו לאינסמוניה:

·         להירדם יותר בקלות

·         לישון כל הלילה ברצף

·         לישון בלי כדורי שינה

·         להפחית את העייפות במהלך היום


 הטיפול גם יכול לעזור לילדים קטנים שמסרבים ללכת לישון, למתבגרים שנשארים ערים עד מאוחר וקמים מאוחר בגלל תסמונת פאזת השינה הדחויה (DSPS) או אנשים עם סיוטי לילה חוזרים.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

מתעניינים / מתלבטים ומטופלים יקרים!!! חשוב שתקראו את זה לפני החלטה על פניה למטפל פסיכותרפיסט!

אני רושם פוסט זה כהבנה שהמצב הכלכלי מאוד מורכב ומאתגר את כולנו ואנחנו רוצים לבחור את המטפל והטיפול הנכון עבורנו.

כשפתחתי את שובל של ידע ניסיתי להציג מחירים שפויים ככל שניתן בהתאם למצב במשק, לשרות ולטיפול אותו אני מספק. חשוב מאוד לא משנה איפה תבחרו להיות מטופלים שתשימו לב לכמה כללים ושאלות מאוד קריטיות שיעזרו לכם לקבל מהתהליך את מלוא התמורה:

1.  האם יש לכם את התקציב לכל הטיפול? אתם יודעים מה המחיר ההתחלתי. אתם יודעים בפסיכותרפיה בערך כמה טיפולים יהיו (פלוס מינוס). אז לחלק מהמטפלים ואני בניהם יש מחירון קבוע וממנו נגזרים הנחות לפי משך הטיפול, סוגו ואופן התשלום. אז או שמראש תבקשו הנחה על כל הטיפולים או שתבקשו מטיפול X הנחה של ככה וככה אבל תסגרו מראש את הפינה הכי חשובה בטיפול כי שם רוב הנפילות ואז ההחמרה בבעיה המקורית שבגללה פניתם.

2.  דבר שמתסכל את המטופלים מניסיון תשלום עבור ביטול מפגש פחות מ- 24 שעות מעבר לפעם אחת בסדרת טיפולים. שימו לב לסגור מראש בחוזה/ תקנון שלכם עם המטפל והקליניקה תנאי ביטול מפגש. אנחנו מתכוננים למפגש ומפנים לכם תור שתופס תור למטופל אחר. כמו שאתם לא רוצים להיפגע כלכלית גם אנחנו לכן תהיו הוגנים. מעבר לכך שזה פוגע ברצף הטיפול. אם לא הגעתם למפגש או אתם מבטלים חצי שעה לפני או כמה שעות לפני אל תכעסו על המטפל שגבה ממכם עבור המפגש  אומנם זה מתסכל אבל זה הגיוני סך הכול.  

3.  קבלו החלטה שאתם רוצים טיפול: לא אולי או לא אני חושב שאני רוצה או לא אני אתחיל ונראה מה יהיה. פשוט אני יודע שאני רוצה טיפול! זה מפתח קריטי.

4.  אני מוכן לעבור שינוי של 180 מעלות ואני מוכן לעבוד קשה ולתרגל בין המפגשים. גם כאן זה מפתח הכרחי בלי זה יקרו 2 דברים:
א. הטיפול יהיה ארוך יותר ממה שתוכנן (הגעה ליעדים מתמשכת ומתסכלת).
ב. הטיפול לא יהיה יעיל ולא יתקדם.
המפתח תרגול תרגול ועוד תרגול ולאמן את המח למשהו אחר.

5.  לפעמים הטיפול לא מתמקד רק בכם אלא יש צורך לגייס מסגרת שלמה או אנשים מסוימים (משפחה, בן זוג, ילדים וכו'). האם ניתן לשלבם? כאן כדאי להתייעץ עם המטפלים מה ניתן לעשות ולמי לפנות כי השינוי אצלכם יהיה מאתגר ללא תמיכה.

6.  תהיו מוכנים לקבל ביקורת קשה ולא נעימה. הרי הגעתם לטיפול כדי לצאת מהמקום הנוח שלכם ולהתמודד. בטוח שלא נעים לשמוע שאתם ככה וככה ורצוי לעשות ככה וככה. ואתם רגילים למשהו אחר. לכן הגמישות חשובה ושימו לב זה החלק שהכי מתסכל לשנות ולוקח זמן!!! זה לא קסם.

7.  בילדים ומתבגרים חשוב מאוד להבין הרבה פעמים הטיפול מושג דרך ההורים והמטופל. גם אם המטופל לא רוצה טיפול רוב הסיכויים שהטיפול דרך ההורה או הגורם המשמעותי עבורו הוא המפתח להגיע למטופל לכן לא להתייאש . תמיד צריך לערב אתכם בטיפול ולבצע את השינויים הנדרשים בבית בסביבה או במסגרות על מנת לתת קרקע למטופל להיות. לאחר מכן יהיה ניתן לעבוד עם המטופל ולכן אלו טיפולים שדורשים סבלנות, זמן, ואלו טיפולים ארוכים הרבה יותר.

 

ממליץ מאוד לא להתחיל טיפול ולהתייעץ עם המטפל אם אינכם יכולים לעמוד באחד מהסעיפים מעלה. מהסיבה שהתסכול והאכזבה יכולה רק להחמיר את המצב והרי לא לשם כך הגעתם לטיפול. הפוסט הזה הוא עבור מתעניינים /  מתלבטים ומטופלי שובל של ידע אך נכון לדעתי גם למקומות ומטופלים אחרים.


הפוסט נרשם בלשון זכר מטעי נוכחות ומתייחס לכל המינים.


בהצלחה וטיפול מועיל לכולם !!!

logo בניית אתרים