הנדון: תקנון פסיכותרפיה טיפול CBT טיפול קוגניטיבי התנהגותי עם קטין
מטרת כללים אלו – להבטיח מסגרת טיפול מקצועי, שקוף ואיכותי במידה מיטבית.
הגדרות כלליות
1. המפגשים לצורך ייעוץ/טיפול יתקיימו בקליניקה בכתובת שמואל הרואה 26 אופקים.
2. בטיפולי פסיכותרפיה קטינים עירוב אפוטרופוס מתחייב וקיימים טווחי גילאים בהם עירוב האפוטרופוס הוא לפי מהלך הטיפולי וכן צורת הטיפול מיקוד בחלק התנהגותי או קוגניטיבי או שילוב.
3. במקרים מסוימים ניתן לסכם על מפגש בודד או קבוע באמצעי תקשורת טלפון או אינטרנט.
4. שובל של ידע כרגע עוסק פטור ולכן לא גובה מע"מ. באם תשנה סטטוס לעוסק מורשה או כל עוסק שדורש תוספת מע"מ כחוק יגבה המע"מ לפי הרשום במחירון המתעדכן מעת לעת ומפורסם באתר ובקליניקה.
5. עלות שעת טיפול CBT (45-60 דקות) – 330 ש"ח כולל מע"מ (ותוספות לפי מחירון עדכני לאותה העת).
6. כל חלק משעה דינו שעת מפגש נוספת וישולם בסוף המפגש.
7.ניתן לשלם במזומן, פייפאל (בתוספת 4% לעסקה +1.2 ש"ח לא כולל מע"מ), אשראי בתשלום אחד. לא מקבלים אמריקן אקספרס או אשראי תיירים, ב- PAYBOX , ב- BIT . העברה בנקאית בתשלום אחד או צ'ק מזומן אפשרי כאמצעי תשלום לטיפול הבא. המחירים כוללים מע"מ אלא אם הוזכר אחרת. המטופל יקבל חשבונית וקבלה או קבלה כמקובל בחוק התשלום יתבצע מראש בהזמנת הטיפול או בסיום טיפול.
8. במידה והמטופל מגיע דרך הסדר (קופ"ח, חברת ביטוח, שוברים או כל הסדר אחר שיהיה בתוקף מעת לעת), על אחריותו להביא התחייבות בתוקף ושמישה לטיפול הנוכחי או העתידיים. במידה ולא הביא מכל סיבה שהיא או השובר / התחייבות לא כובד ביום הטיפול, ישלם מחיר מלא לפי מחירון חברה המתעדכן מעת לעת ונמצא באתר ובפרסומי החברה עבור הגעה לתורו ולא יהיה זכאי להחזר כספי בהמשך גם אם ימציא התחייבות. כנגד התשלום תוצא חשבונית מס קבלה או קבלה כחוק. הדגשה גם אם יבחר המטופל לא לממש את תורו יאלץ לשלם עבור תור שלא ניתן היה לתת למטופל אחר וההפסד שנגרם לשובל של ידע.
9. בהמשך לסעיף הקודם על המטופל ובאחריותו להסדיר את ההשתתפות העצמית לפני תחילת הטיפול.
10. הגעה מטעם הסדר אינה פוטרת את המטופל מתקנון החברה המחייב אותו ונמצא לקריאה באתר ובמשרדי החברה ומתעדכן מעת לעת.
11. על הלקוח להתייצב למפגש בזמן שנקבע בצורה מוסכמת בתחילתו של הטיפול. מומלץ להגיע 10 דקות לפני התור. באחריותו של המטופל לדאוג בעצמו לאמצעי תזכורת וכיו"ב על מנת שלא לפספס את המפגשים.
12. כל איחור הינו על חשבונו של המאחר, והמפגש יסתיים בשעה שנקבעה מראש.
13. במידה וחל עיכוב בתחילת הטיפול מסיבות המטפל, במקרה כזה ניתן להשלים דקות טיפול ללא עלות נוספת בהתאם ללו''ז במפגש הנוכחי או מפגשים הבאים כפי שיסוכם עם המטופל.
14. במידה ומקדימים יש לוודא מולי אם אפשר לעלות כל מנת לשמור על דיסקרטיות מטופלים.
15. מדיניות הביטולים – ניתן לבטל את המפגש לכל המאוחר עד 48 שעות שקודם למפגש ללא חיוב, עד 24 שעות לפני בחיוב 50% מהמחיר המלא מתחת ל24 שעות ללא החזר.
16. כשנקבע המפגש, משמעות הדבר שהמפגש תפוס ע"י הלקוח ואין אפשרות לספקו למישהו אחר (בין אם הלקוח הגיע לקליניקה ובין אם לא). לכן, המפגש יחויב בתשלום, לדוגמא: אילוץ כפוי פתאומי (כגון מחלה, תקלה בתחבורה/רכב, מצב ביטחוני וכיו"ב) – יחוייב ב-50% בלבד ממחיר מחירון בהתאם לאישור שיוצג.
17. תמורת מפגש שבוטל ניתן לתאם מפגש חלופי בהתאם לזמינות בלו"ז של המטפל.
18. שני ביטולים רצופים ללא סיבה מוצדקת (כמו אילוצי מחלה וכד') מזמינים שאלה לגבי רלוונטיות וכדאיות התהליך הטיפולי.
19. אכן קורה שמסיבה כזו או אחרת מטופל מתקשה להחזיק בתהליך הטיפולי, וזה דבר נורמלי, אולם כדאי לשתף את המטפל בדבר האי-יכולת להמשיך בטיפול. בכל מקרה לא מומלץ לקטוע את התהליך הטיפולי בעיצומו ללא 'סגירה' מסודרת ומקצועית (דהיינו פגישת סיכום).
20. קשר טלפוני עם המטפל – ניתן להתקשר למטפל עד השעה 20:00 על מנת לקבל הכוונה קצרה, הבהרה של נושא שדובר במפגש וכו'. מדובר בשיחות קצרות בלבד (עד 5 דק') שאינן מחויבות בתשלום. במידה והמטפל לא עונה, ניתן להמתין שהמטפל יחזור לטלפון של המטופל ברגע שיתפנה לכך. כאשר אין מענה, יש לשלוח הודעות ולא להתקשר שוב.
21. מובהר בזאת חשיבות שיתוף הפעולה בינינו על מנת להגיע ליעד וזה כולל בתוכו ביצוע המטלות שמקבלים הביתה ומה המטרה שלהן ושללא ביצוען התהליך לא יעיל.
22. הטיפולים מעוגנים בחיסיון מטפל מטופל למעט בהם החוק מחייב להודיע לרשויות.
הגדרת כלליות לגבי הטיפול בילד.
1. הטיפול בילד מחייב מפגש מקדים עם אחד ההורים או שניהם. מטרת המפגש – איסוף מידע החיוני לתהליך הטיפולי. הילד לא נוכח במפגש, ההורים מתבקשים שלא להביא את הילד גם אם הוא ימתין בחדר המתנה.
2. במידה ומדובר בהורים פרודים או גרושים, יש צורך בהסכמה בכתב משני הורים.
3. על מנת להבטיח אמון מלא בין מטפל לילד-מטופל, תכני המפגש נשמרים בסוד מוחלט. המטפל לא ישתף את ההורים בתכנים שעלו במפגש הטיפולי. זאת, למעט מקרים בו במפגש עלה חשש לפגיעה בשלומו של המטופל.
יחד עם זאת, המטפל יעדכן את ההורים במידע כללי כגון: היכן עומד הטיפול, מידת שיתוף הפעולה של הילד, תחזית טיפולית, נקודות שדורשות תשומת לב הורים או שינויים הנדרשים ברמת המערכת המשפחתית או חינוכית.
5. בהתאם לבקשת הורים והסכמת הילד המטופל, המטפל יכול לעמוד בקשר עם צוות החינוכי במוסד בו לומד הילד, על מנת לענות על שאלות המחנכים ולהציע דרכי שיפור בסביבתו החינוכית של הילד. עם זאת, המטפל אינו עומד בקשר קבוע עם הצוות ואינו מבצע התערבות, פיקוח, ייעוץ הצוות ואינו משתתף בוועדות החלטה לגבי התלמיד המטופל. הבהרה חשיפות או חלק מהטיפול אם יידרש במסגרת אינו כלול בסעיף זה ויבוצע כחלק מטיפול פסיכותרפיה.
6. הדרכת הורים – בדרך כלל הטיפול בילד מלווה בפגישות עם הורים – "הדרכת הורים". מטרת ההדרכה – להיפגש עם המטפל ולדון עימו על אופני התקדמות הילד, שינוי בהרגלי הורות, תפקידם של בני המשפחה או צוות החינוכי. במפגש כזה הורים יקבלו סקירה על מהלך הטיפול ומידי פעם יגובשו שיפורים שונים לתהליך הטיפולי.
7. סבסוד הטיפול – חלק מקופות החולים מסבסדות באופן חלקי את עלות הטיפול הריגשי בילד. גובה העלות עשוי להשתנות מקופה לקופה. איננו מוגדרים כ'ספקי שירות' של קופות החולים ואין בינינו קשרי עבודה. האחריות לסידורי הסבסוד מוטלת על אחריות ההורים בלבד.
8. בדרך כלל תיאום הסבסוד מתבצע מול מנהל קשרי הלקוחות האזורי. לאחר אישורו, הורים יוכלו להביא את החשבונית / קבלה של המטפל למנהל הנ"ל או למזכירות הקופה ולקבל כנגדה את ההחזר היחסי (השתתפות הקופה). משך ההשתתפות עשוי להיות שונה מקו"ח אחת לקו"ח אחרת.
פסיכותרפיה (טיפול נפשי)
פסיכותרפיה – הינו תהליך עבודה טיפולית במישור הנפשי המחייב רצינות רבה והתמדה.
1. המפגש הטיפולי מתרחש בתדירות של אחת לשבוע. ניתן לסכם על מרווח גדול יותר בין הפגישות, אך הדבר איננו מומלץ כלל שכן מרווח גדול (אחת לשבועיים ומעלה) לא מבטיח תהליכים איכותיים ברמה של מודעות עצמית של המטופל.
2. ישנה אפשרות למפגש כפול, במידה והמטופל מרגיש צורך בכך.
3. משך הפגישה הינו 45 דקות.
4. במפגש הראשון מתבצע איסוף מידע חיוני וזיהוי מטרות טיפוליות ראשוניות. נקבע סדר העדיפויות (באילו בעיות יש לטפל קודם) ונקבע פורמט טיפולי (להלן). במידה שלא הצלחנו לסמן את הצרכים והמטרות לטיפול, אנו ממשיכים לעסוק בזאת במפגשים הבאים.
5. פורמט טיפולי –– טיפול CBT
6. טיפול CBT מתאים לפתרון יעיל של מצוקות, חרדות, תקיעות, קיבעון במחשבה או כפייתיות טורדנית או טראומה לסוגיה. מדובר בטיפול ממוקד ו'קצר מועד', ומשך הטיפול משוער לכ-15-20 מפגשים (או פחות מזה, תלוי בחומרת המקרה לגופו).
אנו עושים שימוש בגישות:
דמיון מודרך ו-MINDFULNESS
שיתוף פעולה
אופי המפגשים הינו בצורת שיחה הדדית, הן סביב המטרות הטיפוליות שנקבעו מראש והן על התכנים הנלווים למטרות אלו. קורה שלקוח מגיע עם עמדות משלו לגבי השאלה "כיצד אמור להתנהל הטיפול". בפועל, גישות טיפוליות הן משתנות ממטפל למטפל והלקוח עשוי למצוא את עצמו תוהה לגבי איכות הטיפול. כתוצאה מכך האמון במטפל עשוי לעמוד בסימן שאלה ועימו הצלחת הטיפול כולו. לכן, באם מאיזושהי סיבה אינך מרוצה ממהלך הטיפול או שמשהו בשיקול של המטפל אינו מובן, אתה יותר ממוזמן להעלות את מחשבותיך והרגשתך לשיחה עם המטפל. חשוב שהטיפול יתנהל באמון והבנה הדדית מרבית. המטפל ישמח לסייע לך להבין את התהליכים המקצועיים מתוך כבוד הדדי.
טיפול אצל כמה מטפלים במקביל
יש מטפלים הסבורים ש"כמה שיותר, יותר טוב", והולכים לטיפול אצל שני מטפלים במקביל. זוהי מבחינה מקצועית זוהי טעות – השילוב של שני תהליכים טיפוליים אצל שני מטפלים שונים אינו אפשרי. האדם בטבעו אינו מסוגל להתמסר ברצינות לשני תהליכים במקביל, ועבודה טיפולית לא תישא תוצאות של הצלחה. לעיתים מדובר בצורך של המטופל להחזיק מטפל נוסף או להשוות בין התהליכים – ייתכן שזה נובע מהתנגדות פנימית כלשהי שיש לחקור אותה במרחב הטיפולי. יוצא מכלל זה הוא שילוב של טיפול פרטני עם טיפול קבוצתי, וכן טיפול על ידי פסיכיאטר. במצב כזה אין מדובר בכפל-תהליכים אלא בנדבכים שונים שאדרבה משלימים אחד את השני.
ייעוץ פסיכיאטרי
על אף שהמטפל מתמצא במידע לגבי תרופות פסיכיאטריות שונות, אין בסמכותו להמליץ על תרופה ספציפית, על מינון, על חזרה לכדור וכיו"ב. לשם כך יש להיוועץ בפסיכיאטר בלבד (ובאם אין אפשרות אחרת – להיוועץ ברופא המשפחה). טיפול יעיל לעיתים נשען על שיתו"פ בין מספר גורמים המלווים את האדם בתהליכי החלמה ושיקום. ככל שהתמונה תהיה ברורה וראייתם אחידה, כך יוטב למטופל. יש להימנע מפיצול/הסתרת מידע שעשוי להיות חיוני ואף קריטי לבריאותו של המטופל. אם אתה מרגיש שיש צורך לסיים את הטיפול, הנך מוזמן לשוחח על כך עם המטפל בהקדם. יחד עם המטפל מתבצע 'סגירת טיפול' בצורה המיטיבה ביותר עבורך. בסיום הטיפול מתקיימת "פגישת סיום". פגישה זו הינה חיונית להפנמת התהליך הטיפולי. בפגישה זו אנחנו נסכם את הטיפול, את חוויותיך מהתהליך כולו, נלמד מההצלחות וכיצד ניתן לקחת אותן לעתיד.
גם אם הנך עשוי לחזור לטיפול בעוד זמן-מה, פגישת סיום היא חיונית ביותר.
סודיות
המטפל מחויב לסודיות מוחלטת כלפי המטופל. תכנים המדוברים בטיפול וכן מסקנות המטפל מהמפגש לא עוברות לאדם שלישי, גם אם מדובר בהוריך או בן/בת זוגך. באם תרצה בכך, תוכל לשתף ביוזמתך את מי שתרצה, אולם המטפל לא יעביר להם שום מידע גם בהסכמתך. יוצא מכלל זה, הוא כאשר המטופל זקוק ונשען על עזרת סביבתו המשמעותית (כגון המשפחה). אז, בהסכמת המטופל יהיה המטפל רשאי לחשוף מידע מצומצם ממה שרלוונטי לאותה שיחה. וקטינים או חסרי ישע אז לאפוטרופוס החוקי ידווחו פרטיים לפי המקובל למנוע נזק עצמי או לאחר.
תוספות לתקנון:
למרות ובגלל כל האמור בהסכם זה. במידה ואינך מרגיש טוב בין הטיפולים או בטיפול או חושב מחשבות אובדניות ואינך מצליח להשיג אותי. יש לפנות במיידית לרופא המשפחה או למיון כללי או למיון פסיכיאטרי ללא דיחוי. לציין אין לראות בסעיף זה טופס הפניה למיון אלא המלצה מקצועית ויש להצטייד בטפסים מתאימים בהתאם למקום הפניה. לשובל של ידע אין ולא תהיה כל אחריות עבור הוצאות שייגרמו בגין פניה למתקן כזה או אחר.
אשמח לעמוד עמך בקשר בנוגע לכל שאלה.
בברכה,
עידו פריירייך,
אח מוסמך פסיכותרפיסט מטפל בשיטת CBT , אח טיפול נמרץ מוסמך מדריך קליני
מ.ר 184658 טל' 051-2441356
המטופל: קראתי והבנתי את תוכן התקנון והתנאים שבו מקובלים עלי.
שם ומשפחה: _____________________________ טלפון: ___________________ תאריך _______________
חתימת הלקוח/המטופל ______________________
המטפל: הנ"ל חתם על התקנון בנוכחותי.
חתימת המטפל
עדכני 3.2021